Vércukorszint mérés, a sokak általi mumus – nem kell így lennie!

A vércukorszint mérés minden diabéteszes számára kötelező, de bizonyos élethelyzetekben, mint például a terhesség ideje alatt is fontos a mindennapos vagy akár a napi többszöri cukormérés. A folyamat pedig nem túl kellemes és sokszor nyűgökkel és kellemetlenségekkel jár együtt. Nem csoda, hogy sokan félnek tőle, hiszen ujjbegyünk fájhat, kivörösödhet, így könnyedén kialakulhat bennünk a félelem a tűk irányába. Ennek azonban nem kell így lennie és szerencsére ma már a technika a segítségünkre van.

A különböző cégek is rájöttek már arra, hogy fontos lenne kifejleszteni olyan tűket, szúróeszközöket, melyek segítségével a szúrás kellemetlenség és fájdalommentessé válik. Ennek köszönhetően ma már számtalan jó termék elérhető a piacon, köztük Magyarországon is.

Ezekről tájékozódhatunk videók és vélemények alapján, de kikérhetjük az orvosunk véleményét is, hogy ő mit ajánl. Érdemes rászánnunk akár komolyabb összeget is, hogy megvédjük magunkat a kellemetlenségektől, hiszen naponta akár többször is át kell esnünk a folyamaton. Ennek pedig kellemes rutinná kell válnia. Ezek a modern eszközök pedig pontosan ebben segítenek nekünk.

vércukorszint mérés