Profi futómű állítás a könnyebb kormányzásért

Sokszor csak akkor visszük a kocsiknak szervizbe, ha már nagy a baj. Sajnos vannak olyan balesetek az utakon, melyeket műszaki bakik és ki nem javított hibák okoznak. ha ezeket idejében felismertük és kezeltük volna, akkor a szerencsétlenség elkerülhető lett volna. Érdemes ezért a műszaki vizsgán kívül is néha ellenőriztetni az autónkat. Főleg akkor, ha valamilyen kormányzási nehézséget tapasztalunk. Utóbbi ugyanis jelentheti a futómű meghibásodását is. A nehezen kormányozható autó pedig veszélyt jelent az utakon, és további alkatrészek meghibásodását is okozhatja. Az egyik legdrágább mulatság, ha egyenetlenül kopik el a kerék mintázata, azaz a két oldalon különbözően. Ilyenkor már nem ugyanolyan a tapadás és ez bizony teljes, vagy legalábbis tengelyenkénti kerékcserét is jelenthet.

profi futómű állítás

A profi futómű állítással ezek mind megelőzhetők. A dunaújvárosi KGYD autószervizben nemcsak szakértő emberek dolgoznak, de a műhelyben megtalálható géppark is igazán modern. A rázópados futóművizsgálóval például a legapróbb hibák is felfedezhetők a beállítás során. A valós útviszonyokat teremtő géppel nagyon jól lehet analizálni a tengelyek működését. Miután megvan a probléma, akkor fel lehet mérni a javítás idejét és anyagi vonzatát is.

Minél korábban fordulunk vezetési gondokkal szervizhez, annál kevesebb alkatrész fog az autónkban tönkremenni. Egy viszonylag gyors vizsgálatról van szó: akár a vendégváróban is el lehet tölteni addig egy órát, amíg a szakik megfejtik a gondokat. Utána pedig teljesen nyugodtan élvezheted továbbra a vezetés örömét