schoeller kármentő tálca kínálat

Kármentő tálca: akár életmentő is lehet

A szállítmányozás nem leányálom: a fel- és lerakodás gyakran nehézségekbe is ütközhet. Például könnyen előfordulhat, hogy egy dugó vagy baleset miatt a sofőr csak késve tud odaérni a lerakodás helyszínére. Ha a raktár már zárva van, akkor csak másnap lehetséges az áruk lerakodása. De olyan is megeshet, hogy a gyenge minőségű tárolóeszközök miatt az áru megsérül, ami miatt a sofőrt vonják felelősségre. Mi van akkor, ha vegyi anyagokat szállít a kamion? Itt jön képbe a kármentő tálca, ami bizony, életeket is menthet.

Kármentő tálca: sokoldalú logisztikai eszköz

A kármentesítő tálca nagyjából úgy néz ki, mint azok az eszközök, amelyek ezen a linken is megtalálhatók: https://www.schoellerallibert.com/hu/products/rotomolding/ A rotomolding lényege, hogy mentse a menthetőt. Például, ha egy olcsó műanyagból készült M30-as láda eltörik vagy elborul útközben, akkor a kármentő tálca felfogja az árucikkeket. Ha kipotyog vagy kifolyik valami, akkor nem a rakodótér szennyeződik be, hanem a tálcán marad a lényeg.

Ez kiváltképp jól jön olyankor, ha veszélyes anyagot szállítanak. A maró hatású savak vagy lúgok például kárt is tehetnek a rakodótérben. A gyanútlan sofőr vagy rakodómunkás is belefoghat úgy a lerakodásba, hogy nem veszi észre a károkat, amiből ilyen termékeknél baj is származhat.

Schoeller kármentesítő tálca: ergonomikus termékek

A Schoeller Allibert hollnad vállalat már több mint fél évszázada fejleszti és gyártja modern szállítóeszközeit. Köztük például könnyen kezelhető, kerékkel felszerelt gurulós kármentő tálcákat is. A rotomolding termékeik épp olyan nagy népszerűségnek örvendenek, mint mondjuk a klasszikusnak számító IBC tartályok vagy kisebb, egymásba pakolható ládáik.

A cég emellett a környezetvédelemre is odafigyel. Az elhasználódott tárolóeszközöket begyűjtik ügyfeleiktől, majd tisztítás és beolvasztás után újakat készítenek belőlük. Nem véletlenül az a szlogenjük, hogy “We make plastic too good to waste!” – nem is hagyják elveszni ezt a jó minőségű műanyagot.