építőipari gépek

Mobil garázs építése

Rengeteg garázs fajta létezik ezért érdemes jól átgondolni a lehetőségeinket. Az egyik legegyszerűbb megoldás hogy garázs legyen az udvarunkon az az ha mobil garázst rendelünk. Mobil garázs építéséhez nekünk csupán egy alapot szükséges létrehoznunk. Természetesen nem ez a legminőségibb megoldás ami létezik. Ár-érték arányban viszont feltétlen érdemes megfontolni. Lássuk hogy lehet nekünk is mobilgarázsunk:

Kivitelező felkeresése

Ahhoz hogy nekünk is legyen mobilgarázsunk az udvaron, első körben keresnünk kell hozzá egy kivitelezőt. Szerencsére számos vállalkozás foglalkozik mobilgarázsok összeállításával. Érdemes az interneten kezdeni a keresgélést. Elég hasonlóak az árak és a szolgáltatások is, ezért nem a legkönnyebb a választás. Én a leginkább minőségi alapanyagokból dolgozó céget választanám.

Alap létrehozása

Miután megtaláltuk a számunkra leginkább szimpatikus kivitelezőt, gondoskodnunk kell a mobil garázs felállításához nélkülözhetetlen alapról. Az alap kialakításának számos módja van. A kivitelezők a  weboldalukon részletes tájékoztatást nyújtanak az alappal kapcsolatban, de általában ugyanazok módszerek és paraméterek szerepelnek, vagy legalábbis nagyon hasonlók. Az alapot legegyszerűbben építőipari gépek segítségével hozhatjuk létre. Ha nincsenek gépeink, szerszámaink akkor érdemes körülnézni az interneten hol találunk megfizethető áron minőségi berendezéseket. Én az agrokeraruhaz.hu oldalt ajánlanám egyébként.

Alap fajtái:

Teljes betonalap

A legjobb megoldás ha teljes betonalapot készítünk a garázsnak. Így biztosak lehetünk benne hogy megfelelően lesz rögzítve a építmény. Természetesen nem csak a garázs rögzítése végett érdemes a teljes betonalapot választani. Teljes betonalap esetén az autó nem tud megsüllyedni, és megfelelő lejtéssel a víz sem tud befolyni az autó alá, így biztosan nem fog károsodni a jármű.

Betonsáv

A garázs elhelyezéséhez elég lehet csupán az oldalsó sávokat kiönteni betonból. Ez már egy kevésbé igényes megoldás hiszen az autó így a földön fog állni, de az építmény rögzítéséhez elég ennyi is.

Betonkocka a sarkoknál

Akár négy betonkockára is lerakják.