kihagyhatatlan látnivalók a tisza tónál

Kihagyhatatlan látnivalók a Tisza-tónál

Magyarországon számtalan olyan hely van, ahova érdemes elmennünk legalább egyszer az életünkben. Megannyi csoda található kicsiny országunkban, csupán fel kell fedeznünk őket. Bár a legtöbben a Balatonra látogatnak még hazánkon belül is a nyári hónapokban, az ország második legnagyobb taváról sem érdemes megfeledkeznünk. Ez pedig nem más, mint a Tisza-tó. Jöjjenek most a kihagyhatatlan látnivalók a Tisza tónál.

Tisza-tó: minden, amit érdemes tudnunk róla

A látnivalók előtt jöjjön egy kis általános tájékoztató a tóról. Ahogy említettük Magyarország második legnagyobb taváról van szó, eredeti nevén Kiskörei víztározó. Az Alföld északi részén terül el. Növény és állatvilága rendkívül gazdag. 1999 óta az UNESCO világörökség részévé vált. Mivel olcsóbb a Balatonnál, így a turisták körében is nagy népszerűségnek örvend.

Kihagyhatatlan látnivalók a Tisza tónál

És akkor a teljesség igénye nélkül jöjjenek a legnépszerűbb látnivalói, amiket nem érdemes kihagynunk, ha a környékre érkezünk:

  1. Tisza-tavi Ökocentrum: az Ökocentrum kicsiknek és nagyoknak is látványos és hasznos időtöltés. A gyerekek hihetetlenül élvezik és a külföldieknek is vonzó látnivaló, hiszen itt található Európa legnagyobb édes-vízi akváriuma. Ennek köszönhetően a tó és az egész Tisza összes halfaja megtekinthető itt. De nagyon sok egyéb látnivalót tartogat még a hely, amit nem érdemes kihagynunk.
  2. Tisza-tavi Madárrezervátum: a rezervátum Európában is híres terület és szigorúan védett. Csak csónakkal lehet bemenni, idegenvezetővel együtt. A nevéből is adódóan a területen gazdag madárállományt csodálhatunk meg, közel 200 fajjal találkozhatunk itt. Madárrajongóknak ez kihagyhatatlan program.
  3. Tisza-tavi Vízi Sétány: családosok számára szintén kihagyhatatlan program a poroszlói tanösvény. Maga a tanösvény másfél kilóméter hosszú és különlegessége abból ered, hogy a látogatók egy kiépített fahíd rendszeren tudnak végig menni a tanösvényen közvetlenül a víz felett. Ennek köszönhetően sokkal életközelibb az élmény. A természetből olyan nyugalom árad, hogy itt garantáltan elfelejtjük a mindennapok rohanó világát és stresszét.