műanyag tároló láda

Hogyan legyen hatékonyak a vállalaton belüli logisztikai folyamatok?

A vállalaton belül számos logisztika folyamat zajlik. Ezek összehangolás rendkívül fontos hiszen, elengedhetetlen a hatékony a működéshez. Lássuk melyek a vállalaton belüli leggyakrabban előforduló logisztikai folyamatok, és mire érdemes odafigyelni ezekkel kapcsolatban. Illetve mi lehet a megoldás ezek tökéletes összhangjára.

Raktár

Raktározás szinte majdnem minden cégnél van valamilyen formában. Rendkívül fontos szerepet tölt be egy vállalkozás életében. Szoros összefüggésben van minden vállalaton belüli logisztikai folyamattal, ezért soha ne vegyük félvárról működésének jelentőségét.

Mire figyeljünk egy hatékony raktár kialakításakor?

Rendelkezzen a megfelelő mérettel. Ne akarjunk minden egy kis raktárba bezsúfolni. Ha megnövekedett a termelésünk akkor növeljük a raktáraink méretet vagy alakítsunk ki újakat. Ne féljünk a beruházástól hosszútávon mindenféleképp megfogja érni. Legyenek megfelelő berendezéseink és gépeink. Rendelkezzünk minőségi tárolóeszközökkel. Bármire is legyen szükségünk, műanyag tároló láda, IBC tartály, konténer, M10-es láda, figyeljünk nagyon a minőségre.

Beszerzés

A beszerzés munkájára van talán leginkább befolyással a raktározás, hiszen általában a raktár számai alapján dolgoznak. Ha a raktárban nem megfelelően követik nyomon a különböző árucikkek mennyiségbeli változását, akkor a beszerzés munkája is pontatlan lesz. Rossz termékek fognak beérkezni nem megfelelő mennyiségben. Ennek hosszútávon beláthatatlan következményei lehetnek.

Gyártás, termelés

A gyártás is rendkívül fontos szerepet játszik egy vállalkozás életében. Ez is szoros összefüggésben van a raktározással, illetve a beszerzéssel. Lényeges hogy pontos számok alapján tudjanak dolgozni különben nem fog jól működni az egész

Kiszállítás

Miután a beszerzés megrendelte a szükséges árut, és a raktár átadta a termelésnek elkészül a kész áru. A készárut pedig már csak el kell juttatni a megrendelőnek

Hogyan hangoljuk össze ezeket a folyamatokat?

Legyen egy személyre szabott vállalatirányítási rendszerünk, melyben könnyedén és maximális precizitással nyomon lehet követni minden vállalaton belüli változást. Ha ezzel rendelkezünk akkor garantáltan nem fog minket csalódás érni.