beléptető rendszer

Mivel szolgálhat számunkra egy vállalati beléptető rendszer?

A beléptető rendszer számos előnnyel rendelkezik, amelyek nagy segítségére lehetnek a cégeknek, vállalkozásoknak. A munkáltató válláról kezdetnek rengeteg terhet képes levenni, mind biztonsági, mind adminisztratív szempontból. Az előnyeivel azonban sokszor nincsenek teljes mértékben tisztában azok, akik kevésbé jártasak a biztonságtechnika területén. Lássuk tehát, milyen pozitívumokkal jár egy beléptető rendszer használata munkahelyünkön!

Biztonság mindenek előtt

Természetesen a beléptető rendszer legfontosabb funkciója, hogy hatékony védelmet biztosítson az épületben lévő embereknek és vagyontárgyaknak. Hogy ezt biztosítani tudja, precíz tervezésre és gondos kivitelezésre van szükség. Igényeinknek megfelelően több fajta beléptető rendszer körül válogathatunk mai modern világunkban: választhatunk biometrikust, kártyást vagy számazonosítóst. Legyen szó bármelyiknek a telepítéséről, mindegyik tökéletesen alkalmas arra, hogy biztonságot nyújtson az illetéktelen betolakodók ellen. Nemcsak folyamat közben érik tetten a rongálót vagy a tolvajt ezek a rendszerek, hanem el is riasztják őket. Miután kialakításuknak köszönhetően jól láthatóak nagyobb távolságból is, így az illető érzékeli a védelmet az épületben, és inkább tovább áll.

Áttekinthetőség, szabályozhatóság

Cégvezetést illetően kritikus lehet, hogy tudjuk, mi zajlott vagy zajlik éppen a munkahelyen. A beléptetőrendszerek hatékonyan képesek dokumentálni az épületben végbemenő mozgásokat, amely számos hasznos információval láthatja el a munkaadót – ide tartozik például a munkaidő-nyilvántartás. Ha esetleg hiányzik valami fontos dokumentum vagy értéktárgy egy adott irodából, visszakereshető, hogy ki járt ott utoljára. Ennek elkerülése érdekében szabályozhatjuk a beléptető rendszerekkel az egyes alkalmazottak hozzáférését is bizonyos helyiségekhez. Így már eleve megszűrjük egy behatolás alkalmával a lehetséges emberek kilétét is.

 

A beléptető rendszer csak akkor működik megfelelően és hatékonyan, ha szakember telepíti precízen, gondos odafigyeléssel. Napjainkban számos cég foglalkozik ilyen rendszerek beépítésével: https://smartme.hu/szolgaltatasok/belepteto-es-munkaido-nyilvantarto-rendszer-telepites/. Amint azonban a szolgáltató megtervezte, beüzemelte és átadta a beléptető rendszert kulcsrakészen, szinte azonnal érezhetjük majd jótékony hatásait cégünk vagy vállalkozásunk működésében.